В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“

0
5



В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допълнителни аварийни изходи, за да отговаря съоръжението на съвременните изисквания за безопасност. По трибуните се предвижда още разширяване на подходите и подмяна на старите седалки с прибиращи се такива. Предвиждат се дейности по подмяна на амортизирани настилки и цялостно вътрешно освежаване на стени и тавани, става известно от разписаното в проекта.

Премахнати ще бъдат лампериите в залата, като на тяхно място ще се положат акустични стенни пана. Ще има нови осветителни тела, озвучителна система, електронни табла, както и ще бъдат изградени нови санитарни възли.

В дейностите по проекта са заложени мерки за осигуряване на достъпна среда, чрез изграждането на рампа и обособяване на специални места за хора с увреждания. Ще бъде изграден и санитарен възел, отговарящ на изискванията за достъпност.

Предвидени са още обновяване на площадките и стълбите, намиращи се северно от сградата, както и обособяване на зона за отдих.

Заради ремонтните дейности се преустановява тренировъчната дейност в залата, в която се подготвят формациите на баскетболен клуб „Светкавица – Мебел Стил“. Възпитаниците на клуба ще тренират във физкултурните салони на различни училища в областния град. Изнесена ще бъде и дейността на шахматния клуб „Мисионис – Търговище“, уточниха от общинската администрация. 

С изпълнението на цялостния ремонт на сградата е ангажирана фирма „Епос Груп“ ЕООД, избрана след обществена поръчка, обявена от Общината в Търговище. 



Източник БТА