Автомобилът на новата китайска компания Sport Car е синтез на Tesla Roadster и Lancia New Stratos. Той ще бъде пуснат в продажба в края на 2023 г., пише изданието Insideevs .

Спортното електрическо купе е кръстено SC-01. Според експерти електрическият автомобил се откроява с нестандартна визия. Автомобилът наподобява едновременно първия Tesla Roadster и Lancia New Stratos.

Електрическата установка на новия автомобил се състои от два електрически мотора, развиващи общо 435 к.с. с., което съответства на нивото на друг китайски спортен автомобил Qiantu K50.

Според производителя SC-01 може да ускори до 100 км за 3,9 секунди, което е с 0,7 секунди по-бързо от K50. Капацитетът на батерията все още не е разкрит, но вече е известен запасът от мощност – той ще бъде 500 км с едно зареждане.

Qiantu K50

Доставките на SC-01 за китайския пазар ще започнат през четвъртото тримесечие на 2023 г. Производителят подчерта, че Япония ще се превърне в един от основните пазари за продажби.

Купето ще бъде представено в единична конфигурация за 300 хиляди юана.

BYD Corporation

Китайските медии по-рано отбелязаха, че електрическият автомобил е разработка на нова под-марка на BYD Corporation, но това не изглежда да е така, тъй като няма информация за връзките на Sport Car с BYD.

https://trud.bg