Доброволците, които създадоха открита лятна библиотека на крайбрежната алея в Балчик, преобразиха старо стълбищно пространство на ул. „Яворов“ в цветна стълба „Желание“ и оформиха градинка на майките от алея Ехо към Двореца, изненадват балчиклии с поредния си проект. Поводът е месецът на любовта.

Тъй наречената шарена банда сглоби и монтира метална конструкция под формата на сърце и надпис LOVEна стената пред площадчето на ТИЦ Мелницата, където се намира новата ритуална зала на Балчик. Там влюбените ще могат да покажат искрените си и вечни чувства, „заключвайки“ любовта си с катинар.

Декоративната стена за катинари на влюбени е направена по подобие на много други места в Европа, които от началото на 21 век насам се появяват навсякъде – по мостове, огради, порти, и са ярко доказателство за любовта, за вечния стремеж на две души към онази невидима сила в света, която ни кара да проявяваме най-доброто от себе си.

Когато влюбените се приближат към стената в Балчик, тя мигновено светва.

Според астролози дата 20.02.2020 е най-добрият ден за сватби през тази година. В Балчик на този ден се венчаха две двойки, съобщи кореспондентката на Радио Варна Албена Иванова.