Под надзора на Районна прокуратура – Добрич се води разследване за измама – жена от Каварна дала 8 000  лева на непозната, за да „спаси внука си от уволнение.“ Имотната щета е нанесена на възрастна жена от Каварна, след въвеждане в заблуждение, уточнява прокуратурата.

На 3 ноември 2022 година пострадалата получила обаждане на домашния си телефон от непознат. Той я убедил, че познава нейния внук, който живеел в София, и я информирал, че мъжът се нуждае от финансова помощ, за да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лева.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районна прокуратура – Добрич. Предприети са множество действия за установяване на извършителите на измамата.

На брифинг пред медиите, прокурор Даниел Илиев – говорител на Районната прокуратура в града, призова гражданите да бъдат внимателни и да не се доверяват на непознати, които се опитват да ги убедят да им предоставят парични средства. Да разговарят със своите възрастни близки и да им обяснят възможните сценарии за измама. Той подчерта, че отново на дневен ред са излезли телефонните измами и заяви готовност на прокуратурата да се бори срещу това явление, ощетяващо преди всичко нашите възрастни роднини. НДТ