ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руски спецназ нахлу в Алепо, избива главатарите на терористите и насочва ударите на авиацията

0
802

Зад неотдавнашните впечатляващи успехи на сирийската армия в Източно Алепо се крият ефективните действия на руския спецназ. Такова е мнението на много военни анализатори, пише интернет-изданието „Русская весна”. Анализаторите отбелязват редица признаци за такъв извод.

Първо, поразително точните удари на руската и сирийската авиация. Експертите считат, че това не би било възможно без „ювелирната”работа на руските авиационни насочвачи, които се намират на предния край и дори в тила на врага. Подобен опит сирийските военни не притежават, освен самите руснаци подобна задача не може да изпълни никой друг.

Второ, съвсем неотдавна – непосредствено в навечерието на щурма – в социалните мрежи на екстремистите премина вълна от съобщения за гибелта на почти 10 одиозни главатари на терористичните групировки.

При това някои от тях бяха ликвидирани нощем с изстрели от далекобойни голямокалибрени снайперски пушки, а други са ликвидирани от попадения на високоточни боеприпаси по време на разговори по мобилни или спътникови средства за връзка.

В тези „технологични неутрализации” на бандитите ясно се вижда почеркът на руския спецназ, твърдят експерти.

Неофициални източници в руското МО „неохотно” потвърждават, че в Сирия има руски спецназовци, които активно споделят своя опит със своите сирийски колеги, а най-подготвените работят като съветници към командирите на сирийските подразделения със специално предназначение.

Командващият руската групировка в Сирия генерал-полковник А. Дворников в едно от своите интервюта призна: „На територията на Сирия действат подразделения на нашите сили за специални операции. Те изпълняват доразузнаване на обекти за удари на руската авиация, занимават се с насочване на самолети по цели в отдалечени райони, решават други специални задачи.” http://www.blitz.bg