Вчера се проведе тържествената сесия за конструиране на новия Общински съвет на Крушари за мандат 2019-2023 година.

Областният управител Красимир Кирилов, който ръководи тържествената сесия, закле новоизбраните общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места.

След полагането на клетва, новоизбраният кмет на Крушари Илхан Мюстеджеб получи символа на местната власт – огърлието, от своя предшественик Добри Стефанов който се обърна към всички с думите: „Не сейте ветрове, за да не жънете бури. Предизборната кампания свърши и на тези, които твърдяха, че едва ли не общината е фалирала по време на кампанията, държа да кажа, че Община Крушари има в сметките си 2 400 000 лв. А специално към новия кмет, да добавя само поговорката: „Боже, пази ме от приятели, аз сам ще се пазя от врагове“. С това Д. Стефанов пожела успешен мандат на новите представители на местната власт в общината.

След това под председателството на най-възрастния избран общински съветник – Васко Балчев, се проведе избор на комисия за избор на председател на Общински съвет Крушари. Съветниците номинираха само един кандидат за поста – Видин Каракашев от ДПС. След проведено гласуване с 11 гласа „за“, г-н Каракашев бе избран за председател. Той получи поздрави от досегашния председател и настоящ кмет на община Крушари Илхан Мюстеджеб.

Преди да закрие заседанието и след като благодари на колегите си за доверието, новият председател на ОбС Крушари  се обърна към тях с думите: „Време е да загърбим предизборните надбягвания и да заработим в екип“.

loading...