„Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-ото Народно събрание, напускам партия ГЕРБ и политиката.“ Това заяви депутатът Вежди Рашидов в позиция до медиите.

В понеделник изказване на депутата предизвика голямо обществено недоволство на фона на протестите срещу домашното насилие и в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, обезобразено с макетно ножче от приятеля си.

Вежди Рашидов започна годината като шеф на Парламента, а политическата му кариера претърпя главоломно развитие само за няколко месеца.

Вежди Рашидов прегази лука: “Всички к.рви се събудиха да ни правят на маймуни”. После се извини!

Мислейки, че микрофонът е изключен, Вежди Рашидов развали омертата на сглобката между Прокопиев с Борисов по узаконяване на джендърските бракове със свои откровения в типичния си вулгарно – артистичен стил. Цялата инерция от случая с Дебора сега може да отиде като пара в свирката на жълтопаветните либерали.
По-късно BNEWS разбра, че ГЕРБ са решили да изгонят стария си воин Вежди за скверните му думи отвсякъде, включително и от партията си и от парламента. Вежди побърза и подаде оставка.

“Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент.“
Това се казва в изявление на Вежди Рашидов, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на прекъсване на извънредното пленарно заседание на Народното събрание за разглеждане на промени в Закона за защита от домашното насилие и в Наказателния кодекс, в разговор със зам.-председателите Росица Кирова от ГЕРБ и Никола Минчев от ПП, Рашидов беше записан от включения председателски микрофон да казва: „Какво чешеме езиците? Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна“.
Явно е имал предвид продуцента Харви Уайнстийн, който продуцира филмите на Тарантино и падна в жертва на MeToo, а сега ще лежи в затвора до края на дните си.

Не закъсня и коментарът от Лена Бориславова, която завлече женения с три деца Киро Петков на парапета:

„ГЕРБ по време на почивка от евроатлантизма: “Кое е по-различно. За насилието, за кое? Има и сега закони. К’во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че преди 15 години са били изнасилвани“

„Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, заявява Вежди Рашидов.

Никола Минчев, който одобрително прие думите му и му се радваше, няма да бъде кенсълиран от партията си ПП.

Самият Рашидов гласува с отвращение за Сглобката на ГЕРБ с двете партии на олигарха Иво Прокопиев.

Коментар по темата на протестъра от 2013 Виктор Димчев:

„Най-големият мъж в държавата се оказа Вежди Рашидов, на когото не му направи впечатление, че шепа феминистки и ПР машината от НПО-та превръщат темата с насилието върху жени в най-важното нещо в републиката.

Между другото повечето от лидерите в управляващата коалиция, която тика този процес, въртят по две/три и повече любовници в партиите си, млади готини момичета, чиято кариера зависи от формите им, спят в тайните им апартаменти, получават подаръци, пари, постове и дори ръководят държавата.

Но проблемът е Веждичката, който освен джентълмен, е и мъж на място, който отгоре на това беше прав.

Хвърляйте сега камъни, озверели вакханки“.

Още по-фрапиращо точен бе коментарът на адвокат Стефан Гайдарски, придружен със смимка за продуцента, за когото Вежди говореше:

„Това е Харви Уайнстийн в центъра.
Ку*вите не мога да ги видя, че е лошо осветлението.
Виждам само жертви.
Заради него изгоря Вежди.“

bnews.bg