На 1 септември, около 06:20 часа е получено съобщение за горящ лек автомобил „Мерцедес”, намиращ се в гаражно помещение в частен имот на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Вследствие на пожара, МПС е напълно изгоряло. Причините за инцидента се изясняват.

На 31 август, около 17:20 часа в град Балчик е спрян за проверка мотопед „Ямаха” с чужда регистрация., управляван от 26-годишен мъж от с. Соколово, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,32 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 август, около 23:10 часа се тъжи 44-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя за времето от 18:00 часа на 29 август до 05:00 часа на 30 август, неизвестен извършител е извършил кражба на около 200 кг окосен фураж люцерна в землището на с. Равнец, обл. Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 35-годишен мъж от с. Присад, обл. Добрич и 32-годишен мъж от град Генерал Тошево. Превозното средство, конска каруца с която е извършена кражбата е иззета по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.