На 23 април, около 09:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич. На място е установено, че товарен автомобил „Мерцедес” с шуменска регистрация застига и блъска отзад завиващ лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента, водача на лек автомобил „Ауди”, жена на 39-години е с натъртвания в областта на таза, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 23 април, около 10:30 часа в с. Царичино, обл. Добрич е извършена проверка на криминално проявен 37-годишен мъж от град Русе. В хода на проверката е установено кафяво вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 април, около 18:30 часа по ул. „Ген. Г. Попов” в град Добрич е установен само катастрофирал мотоциклет, управляван от неправоспособен 49-годишен мъж от град Добрич. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 април, около 14:15 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Вранино, обл. Добрич обитаван от 74-годишен мъж. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.