На 19 февруари, около 22:50 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 31-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 13:50 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от 32-годишен мъж. В хода на проверката водача на МПС представя свидетелство за управление, издадено от Р. Нидерландия. При последвалата експертна справка е установено, че същото е неистинско. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, в с. Люляково, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 53-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е с прекратена регистрация от 25 октомври 2020 г. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 16:30 часа в с. Кочмар, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 23-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 17:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 30-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 4,09 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 11:00 часа при провеждане на СПО от служители на РУ МВР Генерал Тошево е извършена проверка на частен имот на територията община Генерал Тошево, обитаван от 53-годишен мъж.. В хода на проверката е установена суха тревна маса с общо тегло 12 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 февруари, около 07:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на сумата от 60 лева от вендинг машина, находяща се по ул. „Вардар”  в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 февруари, около 17:10 часа е извършена проверка на лек автомобил „Дачия” с двама мъже в него на  27-години, 26-години и младеж на 17-години. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 8,42 грама, реагираща на канабис. Задържани за срок от 24 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

На 21 февруари, около 08:30 часа е получено съобщение за умишлено увреден лек автомобил „Ауди”, паркиран на територията на град Генерал Тошево. При извършеният оглед е установено увреждане на преден капак. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 февруари, след извършена кражба на около 1 м3 дърва за огрев от дендрариум на територията на с. Петлешково, обл. Добрич е задържан 48-годишен мъж. Дървата за огрев са установени в имота на извършителят. Задържан за срок от 24 часа.

На 21 февруари, около 17:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Нисан”. В хода на проверката в пътник в автомобила, момиче на 17 години е установена

суха тревна маса с тегло 0,61 грама, реагираща на канабис. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 00:50 часа е получено съобщение за само катастрофирал лек автомобил „Фиат” по ул. „Батовска” в град Добрич, същият напуснал ПТП. От проведените ОИМ и ПСД е установено МПС и водача, жена на 32-години. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,41 промила в издишания от водача въздух. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

loading...