На 12.07.2022 г. чрез тел. 112 в ОДЧ при ОДМВР Добрич е получен сигнал от жителка на град Добрич, че гост на нейн съсед е скочил от седми етаж на същия блок, в който тя живее, и е паднал върху друг нейн съсед. Последният се е намирал на паркинга пред входа на блока в който живее. Двамата пострадали са транспортирани до МБАЛ Добрич. И двете лица почиват от раните си. Назначени са експертизи. Образувано е досъдебно производство.

На 11.07.2022 г. чрез тел. 112 е получен сигнал за взломена хладилна витрина от павилион в град Добрич на неустановен брой различни видове енергийни напитки. Образувано е досъдебно производство.

На 11.07.2022 г. чрез тел. 112 в ОДМВР Добрич е получен сигнал, че лице от град Добрич е наръгано с нож в корема от неизвестно лице докато се разхожда. Установено е, че между пострадалия и другото лице спорът прераства в сбиване. Вследствие на свадата едното лице е с нанесени удари с нож в областта на гърдите и стомаха. Извършителя на деянието е задържан и прави пълни самопризнания. Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Добрич. Работата по случая продължава.

На 12.07.2022 г. автопатрул на 1 РУ Добрич при проверка на лице в град Добрич установява притежание на бяло вещество на кристали, реагиращо на метаамфетамин с тегло 0.51 грама. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 12.07.2022 г. автопатрул на 1 РУ Добрич при проверка на лице в град Добрич установява притежание на бяло вещество на кристали и полиетиленово пликче със суха тревна маса. Същите са предадени доброволно. След полеви тест е установено, че едното вещество е канабис с тегло 0.63 грама, а другото е амфетамин с тегло 0.09 грама. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 21.06.2022 г. чрез тел. 112 е заявено от гражданка, че е била нападната на работното й място в търговски обект в град Добрич и е нападната от непознат мъж, който насочвайки нож към нея е отнел парични средства. Образувано е досъдебно производство. След проведени оперативно- издирвателни мероприятия от служители на 1 РУ Добрич е установен извършителя на престъплението. Същият е задържан за 24 часа и му е повдигнато обвинение. Наложена е мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.