На 04.07.2022 г. чрез телефон 112 в ОДЧ на ОД МВР е получено съобщение за настъпило ПТП в град Добрич. Служители на сектор ПП-КАТ установяват украински водач на влекач с ремарке. Същият е изпробван за употреба на алкохол – 3,45 промила в кръвта. Лицето е отведено в МБАЛ Добрич, където отказва кръвна проба. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 04.07.2022 г. автопатрул на 1 РУ Добрич спира за проверка лек автомобил с водач известен на МВР. Лицето е изпробвано за употреба на наркотични вещества. Теста е с положителен резултат за наличие на метаамфетамин. Водача е отведен в МБАЛ Добрич, където отказва кръвна проба. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 04.07.2022 г. при проверка на водач на МПС от автопатрул на 1 РУ Добрич, същият изваждайки от джоба си полиетиленово топче с бяло кристално вещество и го пуска на стелка в колата. Същият признава, че в полиетиленовото топче има наркотично вещество и го предава доброволно. От извършен тест е установено, че съдържимото е амфетамин с тегло 0,15 грама. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 05.07.2022 г. автопатрул на 1 РУ Добрич спира за проверка лице, което е видимо притеснено от полицейската проверка. След извършен обиск на лицето, у него е установено полиетиленово пликче с бяло кристално вещество. Лицето предава топчето, което след тест реагира на метаамфетамин с тегло 0, 59 грама. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 04.07.2022 г. в 1 РУ Добрич се тъжи жителка на град Добрич, затова че на 02.07.2022 г. е нападната в гръб от непознато за нея лице, което я поваля на земята и й отнема портфейла. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието, известен е на МВР. Същият прави пълни самопризнания, задържан е за 24 часа. На лицето е повдигнато обвинение и е внесено предложение с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Районна прокуратура Добрич. Образувано е досъдебно производство.

На 05.07.2022 г. чрез телефон 112 в РУ Каварна е получено съобщение от преминава гражданин за възникнало ПТП по главен път между град Каварна и град Балчик с трима ранени. Установено, е че при движението си по главен път водача на лек автомобил губи контрол над управляваното МПС, напуска пътното платно в ляво и се удря в крайпътно дърво. В резултат на ПТП-то на водача са установени фрактури на две ребра и е настанен в отделение по хирургия, без опасност за живота. Пътуващата в лекия автомобил е с установено комоцио и съчетана травма, настанена е в отделение по реанимация – без опасност за живота. Вторият пътник е с установени охлузни рани и е освободен за домашно лечение. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство.