БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБИЧ -13-14.09.2020

0
487

 

На 11 септември, около 16:30 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич., обитаван от 39-годишен мъж. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 септември, около 06:25 часа е получено съобщение за умишлено увреден игрален автомат в игрална зала на територията на град Каварна. Установен е извършителят на деянието 36-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 септември, около 14:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по ул. „Никола Петков” в град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,83 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 57-годишен мъж от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 септември, около 02:50 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 33-годишен мъж от с. Дончево, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,64 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 септември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Фолксваген”, паркиран на територията на с. Козлодуйци, обл. Добрич. По данни на тъжителят е извършена кражба на 4 броя автомобилни гуми ведно с джанти, акумулаторна батерия, аудио система и документи на МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 септември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на 153 чувала земеделска продукция пипер от нива, находяща се на територията на с. Септемврийци, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 септември, около 13:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 28-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 септември, около 13:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 28-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,20 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 септември, около 23:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 43-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 септември, около 00:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Шкода”, управляван от 34-годишен мъж от с. Победа, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.