Провокиран от пандемията от КОВИД-19, българо-френският илюстратор Светослав Тачев направи адаптация на световноизвестната картина „Американска Готика“ на Грант Ууд, съобщи за БТА Венета Ненкова, председател на асоциация „Паралел 43“ и основател на Българското неделно училище „Асен и Илия Пейкови“ в Рим. Според художника това е новото санитарно пуританство в минималистиката, която той нарича Световен PCR Готик 2022.

Светослав Тачев е роден в Добрич. Завършва Художествената Академия в София, след това продължава образованието си в Париж. Вече 25 години живее във Франция. Автор е на голям брой публикации в областта на книгата, както за възрастни, така и за деца.

Негови творби са издавани в България, Франция, Того, САЩ и Канада. Името му се свързва с някои от най-престижните издания във Франция, сред които Le Monde и Le Figaro. Светослав Тачев фигурира в световната селекция на илюстраторите за 2001 г., направена на Панаира на детската книга в Болоня, който е най-важният международен панаир за детска литература в света.  http://www.bta.bg/