Турски журналисти проведоха интерактивно проучване сред жителите на 12 провинции на Турция, в което разбраха коя от актрисите публиката смята за „най-страстна“.

И така, според резултатите от проучването, Бурджу Бириджик /Burju Biridjik/, която е известна на мнозина с главната си роля в телевизионния сериал “Момичето на прозореца”, зае първото място с голяма разлика от съперниците си. Заслужава да се отбележи също, че преди няколко месеца Бурджу беше обявена за „Най-добра драматична актриса“ на Турция в друга анкета.

Припомняме, че талантът на Бириджик е многократно отбелязван от чуждестранни критици и продуценти. Талантът на актрисата не е под въпрос и тя го усъвършенства всяка година, завладявайки все повече зрителски сърца.

Бурджу Бириджик е родена на 4 май 1989 г. в град Елмали, провинция Анталия. Тя расте с майка си, по-големия си брат, дядо си, баба си и чичо си. Родителите на Бурджу се развеждат, когато тя е много малка. Момичето никога не е общувало с баща си, казва, че това е неин избор и не обвинява никого. В детството си е истински бунтар, тя играе с момчета по цял ден. Тъй като семейството се нуждае от помощ, започва да работи рано на непълно работно време в местно кафене.

Бурджу учи в лицей и за да помага на семейството си, решава да си намери работа като асистент в агенция през летните ваканции. Но когато отива там, й предлагат да участва в конкурс за красота. Майка й и брат я подкрепят и едва на 17-годишна възраст става „Кралица на Средиземно море“. Също така, докато учи в лицей, тя играе в представления, участва в театрално състезание, в което печели първо място. И след това решава да стане професионална актриса. https://trud.bg/