В понеделник Изпълнителното бюро на БСП ще реши какво да се случи с третия мандат за съставяне на правителство. Най-вероятно въпросът ще бъде обсъден и от Националния съвет на партията. Това съобщи депутатът от БСП в Добрич Мая Димитрова, в предаването „Позиция“. Тя подчерта, че ако левицата не успее да продължи с преговорите за кабинет, предслочните избори са сигурни.

Димитрова потвърди, че е имало споразумение между лидерите в коалицията мандатът да бъде задържан до 15 август за да бъде избран председател на КЕВР.

Мая Димитрова, заяви че от левицата са готови за избори, но са направили всичко възможно да бъде съставено правителство в настоящия парламент:

„За съжаление, когато няма обща воля да се работи в името на българския народ, предсрочните избори са неизбежни“, категорична беше Димитрова.

Народният представител коментира също, че до края на годината за Добричка област се отпускат над 11 милиона и 500 хиляди лева. До края на 2024 година ще станат над 20 милиона.

„Много са проектите, които са били подадени в министерството на финансите, мисля че около 940, 303 са одобрени. За Добричка област проектите са за 6 общини.“

Ще се ремонтират пътища и водопроводна мрежа, каза още Мая Димитрова.

Одобрени са проекти в Балчик, Община град Добрич, Община Добричка, Каварна, Тервел и Шабла. https://bnr.bg/varna