Общински организации на БСП в област Добрич и на други места в страната ще настояват конгреса на партията да бъде изтеглен по-рано, на 10-11 декември, и на него да бъде поискана оставката на Корнелия Нинова. Това съобщи председателят на БСП – Балчик Николай Колев. По думите ми за това настояват и съпартийците му в Генерал Тошево, както и организации във Великотърновско.

Слабото представяне на БСП вследствие на грешната политика, която води ръководството в нейно лице. Хората искат нова визия на партията – коментира причините Колев. „Ние сме против хартиената бюлетина, защото дава възможност за повече поправки и манипулации върху самия вот на избирателите. Не сме убедени, че машинният вот е допринесъл за ниската избирателна активност и по-слаби резултати на БСП. Да не говорим, че много по-бързо и лесно е за секционните комисии“ – озадачен е от решенията балчишкият председател. По думите му винаги на областни съвети са изразявали подкрепата си за електронното гласуване.

Дистанцирането на ръководството на партията от президента Радев и откритите конфликти с него са основни причини за напрежението, смята Колев. А хартиената бюлетина той определи като подигравка и търсене на извинение за слабите резултати, които по думите му няма да се подобрят с връщанeто аа гласуването с бюлетини, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.