Близо 50 фирми ще участват в изложението “Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

0
425

Близо 50 фирми от страната и чужбина са потвърдили своето участие в изложението “Селското стопанство и всичко за него” в Добрич, което ще се състои в дните от 31 август до 3 септември, съобщават от “Добрички панаир” АД, организатор на форума.

Изложението, което събира земеделски производители и търговци вече три десетилетия, традиционно предлага едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, земеделски инвентар, семена и препарати за растителна защита, автомобили.

За първи път в предстоящото издание на форума италианска фирма ще представи селскостопанска техника и оборудване, информират от “Добрички панаир”. Сред новите участници са компании, които предлагат голяма гама дискове и лапи за прикачен инвентар на марката “Щатарк”. Фирма за агробиотехнологии ще изложи иновативни био торове. Украинска компания ще демонстрира заваръчни машини. Земеделските стопани ще могат да се сдобият и с полиуретанови ботуши на фирма от Белгия, посочват организаторите на изложението.

Засилен е интересът и към автомобилния сектор, като на предстоящото издание на “Селското стопанство и всичко за него” ще бъдат представени автомобилните марки “Бравус” (BRAVUS) от Германия, “Ссан Йон” (Ssang Yong) от Корея и други.

В съпътстващата програма ще има семинар по биоземеделие – за прилагане на безоранната технология. Достъпът до проявите на изложението в спортния комплекс “Простор” е свободен, допълват организаторите.

БТА