Бизнес семейство обеща 100 милиона евро за възстановяването на “Нотр Дам”!

0
1566

Семейството на френските милиардери Пино ще дари 100 милиона евро за реконструкцията на катедралата “Нотр Дам”, която бе почти напълно унищожена от пожар, съобщава агенция “Франс Прес”. “Баща ми, Франсоа Пино и аз ще отделим 100 милиона евро от средствата на компанията Artemis за реконструкцията на катедралата”, каза бизнесменът Франсоа-Анри Пино, чиято съпруга е актрисата Салма Хайек.

Франсоа-Анри Пино и Салма Хайек Френският бизнесмен е генерален директор на Kering, компания, която притежава марки като Yves Saint Laurent, Balenciaga, Gucci и Alexander McQueen.

Франсоа Пино баща френският лидер Емануел Макрон обеща, че катедралата “Нотр Дам”, която пострада сериозно от ужасния пожар, ще бъде възстановена. Това каза президентът на площада близо до древната катедрала. “Тържествено обещавам, че ще възстановим катедралата. Всички заедно. Утре ще започне набирането на средства както във Франция, така и извън нея”, заяви държавният глава. Представител на френските спасителни служби е заявил пред “Ройтерс”, че конструкцията на катедралата “Нотр Дам” вероятно е спасена от пълно разрушаване. От спасителните служби също така считат, че и двете емблематични правоъгълни кули са спасени. Мишел Пико, представител на организацията на попечителите, отговорни за реставрацията, заяви, че възстановяването на катедралата “Нотр Дам” в Париж ще отнеме поне 10 години.

https://blitz.bg