Бивш модел на Playboy беше осъден на най-малко 10 години затвор във вторник , след като сключи споразумение за признаване на вината в убийството на калифорнийски психиатър в Лас Вегас през 2019 г.

Келси Търнър, която се появи в Playboy Italia и Maxim, получи присъда между 10 и 25 години затвор в съдебна зала в окръг Кларк, Невада, за ролята й в смъртта на д-р Томас Бърчард .

Лекарят, който е бил в интимна и „транзакционна“ връзка с Търнър, според прокурорите, е бил убит и напъхан в колата на Търнър през март 2019 г., съобщи Las Vegas Review-Journal.

Преди това тя се призна за виновна по делото на Алфорд, което е признаване за виновна, като същевременно поддържа невинност, за убийство втора степен през ноември.

Прокурорите казаха, че 29-годишната Търнър е наредила на приятеля си Джон Кенисън да нападне Бърчард, когато лекарят посетил двойката в Лас Вегас, съобщава вестникът.

Кенисън преби 71-годишния мъж с бухалка, преди жертвата да бъде напъхана в багажника на Mercedes-Benz, който е свързан с Търнър, съобщи KTVN .

Келси Търнър се явява в съда за произнасяне на присъдата в Регионалния правосъден център в Лас Вегас във вторник, 10 януари 2023 г.
AP

Полицията каза, че Бърчард е пътувал до Sin City, за да прекрати двугодишната си връзка с Търнър, съобщи телевизионната станция. Той е подкрепял финансово нея и детето й, включително й е плащал наема, според Las Vegas Review-Journal.

„Със сигурност има място за много непристойни спекулации относно естеството на връзката“, каза главният заместник-окръжен прокурор Памела Уекерли в съда по време на изслушването за присъдата, според Review-Journal.

„Мисля, че фактите по този случай обаче показват, че по отношение на г-жа Търнър, това е била транзакционна връзка, независимо до каква степен.“

Бившият модел на Playboy беше осъден на най-малко 10 години затвор във вторник.

Келси Търнър

Защитникът на Търнър каза пред вестника, че се радва, че клиентът й все още има шанс за живот след затвора.

„Категорично не съм съгласен с рецитирането на фактите от страна на държавата“, каза в изявление във вторник главният заместник-специален обществен защитник Ашли Сисолак. „Радвам се обаче, че Келси ще има шанс да изгради отново живота си напред. Аз също съм благодарен за затварянето на всички страници.“

Бърчард посети Търнър, преди да бъде убит през март 2019 г.

Кенисън беше осъдена през юли на от 18 до 45 години затвор, след като се призна за виновна, а съквартирантката на двойката, Даяна Пеня, се призна за виновна за съучастие в убийство , но предостави на прокурорите ключови доказателства, съобщи KLAS.

„Тя беше доволна да остави някой, когото познаваше от няколко години, който подкрепяше нея и детето й финансово в продължение на няколко години, да изгние в задната част на колата в пустинята, за която той плати“, каза Уекерли за Търнър, според телевизията, съобщи nypost-com.