Антарктическият стопаджия” беше представена на книжния панаир във Франкфурт

0
8



Книгата “Христо Пимпирев: Антарктическият стопаджия” беше представена във Франкфурт на най-големия книжен панаир в света, съобщиха от Българския антарктически институт. 

Пред събралата се публика на българския щанд на панаира, организиран от Асоциация „Българска книга“ и открит от служебния министър на културата Найден Тодоров, съавторката на проф. Пимпирев – Иглика Трифонова, разказа за работата по книгата и за експедициите до Ледения континент. 

Събитието беше уважено от Диана Попова – генерален консул на България във Франкфурт и от директора на българския културен институт в Берлин Борислав Петранов.

Представянето премина при такъв интерес, че беше проведена и допълнителна среща на Иглика Трифонова с учениците и учителите от българското училище “Буквар” във Франкфурт, които зададоха много въпроси, съобщиха от Българския антарктически институт. 

Президентът Румен Радев ще връчи утре националния флаг на антарктиците от 33-ата българска полярна експедиция. Знамето ще приеме ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев.  За трета поредна година нашата експедиция ще плава към Ледения континент с  българския изследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“. 

/ТТ/



Източник БТА