Сумата, с която фирми-организатори на хазартни игри са ощетили бюджета, е много по-голяма от съобщената вчера от директора на Агенцията за държавна финансова инспекция. Това се казва в съобщение на АДФИ.

Припомняме, че вчера директорът на агенцията Георги Начев обяви, че две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с над 210 млн. лева.

Ето пълния текст на съобщението на АДФИ:

В допълнение на изявлението на директора на АДФИ от 22.01.2020 г. Ви предоставяме информация за извършваната от агенцията инспекция в Държавната комисия по хазарта.

Благодарение на предприетите действия от органите на Специализирана прокуратура вчера, 22.01.2020 г. в Комисията по хазарта бяха иззети документи, които до момента не бяха предоставени на финансовите инспектори на АДФИ.

От техния първоначален анализ става ясно, че има нарушения на Закона за хазарта по отношение на таксите, събирани от организаторите на хазартни игри.

Можем да направим извода, че обявената по време на изявлението на директора на АДФИ сума, несъбрана от отделните организатори на хазартни игри, се оказва значително по-голяма.

Очаква се инспекцията да приключи по-рано от определените срокове.

http://epicenter.bg/

loading...