За масова стрелба в германски град с много жертви съобщиха от местната полиция. По първоначални данни са били убити 6 души, съобщава „Дейли Мейл“.   Инцидентът е станал в град Рот ам Зее в провинция Баден-Вюртемберг.

Няколко души са загинали, има и ранени.   От полицията предполагат, че жертвите и стрелецът са се познавали. Засега няма данни за съучастници на стрелеца. Според някои информационни агенции, стрелецът вече е задържан.

***

Стрелецът, убил 6 души в германския град Рот ам Зее, е нахлул в сграда близо до ж.п. гарата и започнал да стреля. Според „Билд“, той е на 36 години.   Шестте жертви са членове на неговото семейство, съобщава още германското издание. От полицията обявиха, че става дума за „лични отношения“. Ранените и мъртвите били пред сградата – къща за гости, когато пристигнали униформените.

Не се издирва съучастник или втори стрелец малкото градче, намиращо се на североизток от Щутгарт.   „Има няколко убити и няколко ранени“, каза говорител на полицията. Стрелбата е открита в 12.15 ч. местно време. На място са струпана много полиция, включително и специални части. В ход в мащабна полицейска операция. Мъж разказа в Туитър, че е видял тежко въоръжени полицаи, включително и с автомати.

Жена, пожелала анонимност, обясни пред германското издание “Фокус”: “Чух кратки силни изстрели”. Тя видяла полицейските коли и изтичала на улицата. “Това е много тих и спокоен район. Тук никой не очаква изстрели”, добавя тя. Инцидентът е станал на улица с много жилища и еднофамилни къщи.

https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST