Народното събрание отпуска 1,5 милиона лева от бюджета си, за да ремонтира тоалетните в резиденцията на властта “Евксиноград”, научи Lupa.bg. Преди няколко дни парламентът е пуснал скандалната обществена поръчка с баснословната сума за строително-монтажни работи на общо 55 санитарни възли. 

Така сумата, която депутатите отделят за нужниците им за почивката през лятото, възлиза на над 27 бона само за един от тях. За сравнение, в София, за стандартна баня с тоалетна във ведомствените блокове на народните избраници от 4-5 кв. метра, майсторите искат по около 3 хиляди лева за ремонт. Сумата би набъбнала с още максимум 1000 лева, ако в нея се включи и закупуването на самите плочки.

В “Евксиноград” обаче 1 кв. метър баня излиза на данъкоплатеца цели 900 лева. Там се предвижда подмяна на всички вертикални и хоризонтални водопроводни и канализационни щрангове на двата хотела. 42 от кенефите са към хотелските стаи и апартаментите в “Тунела”. Към тях трябва да се ремонтират и 5 служебни санитарни възли.

Осем е броят на “старите” нужници в хотел “Манастира”. По наша информация последният основен ремонт на баните в комплекса е бил направен преди по-малко от 10 години, като тогава фаянсът е бил испански, първо качество, а санитарията е била на немски концерн.  https://lupa.bg

1.  ДОБРУДЖАНЦИ
2.  НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
3.  ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
4.  ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
5.  МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
6.  БЪЛГАРИТЕ
7.  РИБОЛОВ
8.  ГЮВЕЧ
9.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
10.              България – Китай 中国保加利
11.              ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
12.              ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Corrie Yee

13.              ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
14.              ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
15.              ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST