На 04.07.2021 г. в спортна зала „Олимпиада“ – гр. Каварна се проведе XV международен турнир по карате. Участие взеха 286 каратисти от 17 български и 2 румънски клуба.

Клуб по бойни спортове „Калиакра“ беше представен от 18 каратисти, които завоюваха 6 златни, 6 сребърни и 6 бронзови медала.

Шампиони на турнира от каварненския клуб по карате станаха Теодора Недева, Димитър Стоянов, Дона Димитрова и Грациела Йорданова, и отборът в стил КАТА за момичета: Габриела Дончева, Иванина Димитрова и Симона Атанасова.

Вицешампиони станаха Теодора Недева в стил Макивара, Яна Якимова, Грациела Йорданова и Георги Тодоров в стил КАТА, Иванина Димитрова и Яна Якимова в стил Кумите.

Бронзови медали заслужиха Игор Раскевич и Георги Тодоров в стил Кумите, както и Валери Макариев и Боян Харизанов в стил Макивара, и Габриела Дончева и Дамиан Янев в стил Кумите.

За пореден път Клуб по бойни спортове „Калиакра“ постигна най-висок процент спечелени медали на брой участници. Само с 18 състезатели успя да завоюва 6 златни медала. В комплексното класиране по спечелени златни медали „Калиакра“ се нареди на почетното трето място след отборите на КК „Самурай“, който беше представен от 56 състезатели, и ЦПКДДК – със 63 състезатели.

loading...