Tesla представи нови версии на Model S и Model X

0
1163

Седанът и кросовърът получха по-мощни батерии

Компанията Tesla представи нови модификации на седана Model S и на кросовъра Model X, които в базовия си вариант успяват да ускорят от 0 до 96 км/ч съответно за 2,5 и 2,9 секунди. До момента подобно нещо успяваха да направят единствето версии на двата модела, снабдени с допълнителния режим Ludicrous Mode.

Новите Tesla Model S P100D и Model X P100D са оборудвани с батерии с увеличена емкост до 100 кВт/ч, която им позволява да подобрят динамичните си характеристики. Те вече са идентични с тези на P90D с Ludicrous Mode. Собствениците на P90D могат да поръчат ъпгрейт на своя автомобил при официлните представители на комрпанията.

В своя блог в Twitter шефът на Tesla Motors – Илън Мъск, обяви, че съвсем скоро компанията му ще предложи на клиентите си още една изненада. По думите му подобрените динамични характеристики на версията P100D се дължат на промени в програмното обезпечение и в системата за захранване.
Tesla представи нови версии на Model S и Model X
Според официалната информация, с едно зареждане Tesla Model S P100D може да измине 613 км, а Model X P100D – 542 км. Цените на двата автомобила са съответво 134 200 долара за седана и 138 200 долара за кросовъра.

Снимки: Tesla Motors