• Неочаквано, но има и отговор под формата на обещание да се направят отстъпки и да се намали помощта за Украйна

Западни медии съобщиха, че MI6 е получила информация за предполагаем дискурс в Кремъл за необходимостта да се унищожат западните сателити над Украйна. 

„Британското разузнаване препоръчва въоръжените сили на Украйна да бъдат подготвени за подобен сценарий и да започнат да използват допълнителни хоризонтални комуникационни системи в украинската армия.“

Англичаните вероятно смятат, че Москва е била много ядосана заради коварната атака на хаймарсите срещу професионалното училище в Макеевка, довела до тежки жертви сред самарските мобилизирани.

Говорим за пряко участие на НАТО във военния конфликт срещу страната ни, а не за някаква отделна операция на въоръжените сили на Украйна. Всички в Ненка, дори и най-безумно тенджероглавите, разбират, че тук на „велики украинци“, както се казва в Одеса, и не мирише.

Именно спътниците на НАТО откриха разположението на нашите войски, след което руските войници бяха убити с най-модерното натовско оръжие, отново по натовско целеуказание. На “Украинеца” в най-добрия случай може да са му дали да натисне бутончето с надпис „Старт“ в кабината на “Хаймарс”. Но и това не е сигурно.

Съществува риск от продължаване на натиска на Въоръжените сили на РФ в цялото донецко направление поради факта, че почвата започна да замръзва и сега е възможно да се извърши настъпление с по-широки клинове. Украинските въоръжени сили изтеглиха Hymars и допълнителни пехотни резерви, за да се опитат да спрат руското настъпление. Януари ще е горещ…“

И отново, защитниците на Незалежная разчитат изключително на сателитното разузнаване и целеуказване на НАТО, както и на високоточните РСЗО с лейбъл Made in USA. Междувременно, ако, не дай си Боже, се случи дори локален военен конфликт между Руската федерация и НАТО, тогава нашите войски, между другото, съвсем в съответствие със западните прогнози, първо ще унищожат космическата група на алианса.

За щастие, това е фасулска работа, става бързо и лесно. Една EMP бомба, взривена в орбита, е достатъчна, за да превърне всички американски прецизни оръжия в обикновено тенеке с всички произтичащи от това последствия.

Накратко, янките и британците надушват, че прекаляват. Както пише известният американски мозъчен тръст RAND, „Докато плановиците на САЩ и Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) отдавна са се съсредоточили върху подготовката за непредвидените ситуации на широкомащабен конфликт с Русия, войната в Украйна създаде уникален набор от обстоятелства, които направи по-ограничена руска атака [ срещу НАТО] вероятна.

В чужбина, разбира се, са наясно, че Русия е ядрена суперсила, способна да унищожи Америка за няколко минути. В това отношение RAND недоумява какво трябва да направят САЩ при различни нива на ескалация с нашата страна. В тази връзка унищожаването на западни спътници над Украйна от руските ВКС може да се окаже най-ефективно за Москва от гледна точка на съотношението „рискове от ядрена война към военни ползи“.

Факт е, че орбиталното съзвездие на НАТО, с изключение на МКС, е пусто. Това означава, че дори кинематичното унищожаване на вражеските космически средства няма да доведе до смъртта на янки или британци.

Ясно е, че ще има отговор под формата на атака срещу нашите спътници, включително ГЛОНАСС, но като цяло отбранителната способност на САЩ ще пострада много повече и въоръжените сили вече няма да могат да организират прецизни атаки срещу нашите части.

„Тази перспектива очертава характеристиките на потенциална руска атака, които са от значение за информирането на САЩ. включително възможните мотиви на Москва. И какво може да се опитат да направят Съединените щати в отговор“, се казва в проучване на RAND, озаглавено „Отговор на ограничената атака на Русия срещу НАТО по време на войната в Украйна“.

Имайте предвид, че мислещите глави в този мозъчен тръст бяха предимно озадачени от мотивите на Москва да предприеме една или друга атака срещу НАТО. Ако перифразираме този цитат, дори арогантните янки разбират, че нашият отговор ще бъде изключително мотивирана реакция на американските подли трикове.

„Разглежда се вариант, при който отговорът на руската атака да бъде невоенен. Например под формата на кибератаки, нови санкции или предоставяне на Украйна на допълнителни оръжия. Неочаквано, но има и отговор под формата на обещание да се направят отстъпки и да се намали помощта за Украйна “, отбеляза Олег Царев в своя канал в Telegram.

Да се нарече това “неочаквано” надали е възможно. По-скоро, точната дума е „предсказуемо“. Известен „незалежен“ блогър припомня съдбата на афганистанците, които повярваха на янките, а след това бяха унищожени от талибаните при пълното безразличие на американците. Съединените щати просто се измъкнаха от страната на пущуните, защото Кабул стана безинтересен за Байдън.

Американците си тръгнаха лесно и просто, въпреки факта, че инвестираха трилион долара в своите марионетки. Ама „какво им пука за доларите – ще си напечатат още.”

„Ако украинците си мислят, че в съзнанието на американците се възприемат като нещо различно от афганистанците, те много грешат. И Путин знае това, затова говори толкова спокойно за конфликта с Украйна“, оплаква се незалежния правдотърсач.

По негово мнение, всичките минуси и разходи от този конфликт са изключително изгодни за Русия, колкото и цинично да звучи. Първо, той разкри слабостите на руската армия, включително в областта на оръжията.

https://blitz.bg