Microsoft се връща към ерата на настолните компютри

0
843

Microsoft се завръща към ерата на настолните компютри с новия си модел Surface Studio. Той е поредната крачка на компанията към преобразяването ѝ. Surface Studio е настолен компютър тип “всичко в едно”, като е насочен към дизайнери, аниматори и други професионалисти.

Компютърът впечатлява с доста сериозни характеристики. Той има голям 28-инчов дисплей с пропорции 3:2 и технология PixelSense. Според Microsoft е най-тънкият дисплей в историята. Ще се предлага с процесори на Intel, включително най-мощните от серията i7. Обработката на видеото е поверена на карти от Nvidia. Surface Studio ще може да се конфигурира с до 32GB RAM памет и 2TB хибриден диск, който комбинира класически твърд диск и SSD.

Дисплеят на Surface Studio е на подвижно рамо и може да се поставя в различни позиции дори и да легне на масата. Според Microsoft това ще “промени фундаментално начина, по който хората творят”. Цените на Surface Studio ще започват от $2999.

Към компютъра хората ще могат да добавят и новия аксесоар Surface Dial. Това е нов тип устройство, което може да се постави на бюрото или върху екрана и има различни функции според мястото си. Чрез завъртане и докосване може да се активират въпросните функции или да се управлява интерфейса на Windows.
Освен това Microsoft обнови и лаптопа Surface Book. Той ще има най-новия процесор на Intel Core i7, GeForce GTX 965M за видео карта и значително по-мощна батерия. Според компанията тя трябва да издържа 16 часа.

Microsoft обяви и ново обновление за Windows 10. То ще се казва Creators Update и ще е безплатно. Ще предостави множество промени в Windows, които също са насочени към творчеството. Сред тях е Paint 3D, поддръжка на 4К видео игри, добавена реалност и др. Обновлението ще е готово в началото на следващата година.

http://www.vesti.bg