От вчера до 30 юни Каварна е домакин на първата по рода си Международна киноложка изложба, която се организира от Българската републиканска федерация по кинология и община Каварна.

В нея  предварително са се записали за участие собственици на различни породи кучета, притежаващи документи за произход, за качествата на четириногите състезатели, както и за участията им в други киноложки изложби.

На базата на получените заявки от 12 държави, между които Англия, Норвегия, Украйна и Русия, е създаден каталог на първата киноложка изложба в Каварна.

Президентът на българската републиканска федерация по кинология Георги Христозов сподели, че за всички участници са осигурени хотели, в които собствениците на кучета спокойно могат да пребивават заедно с тях.

Той добави, че за участие в изложбата ще бъдат допълнително допуснати и вписани местни собственици и техните кучета от общините Каварна и Шабла.

Всеки ден от 16.00 часа в Спортната зала ще се извършва регистрация на кучетата от различните породи. В 18.00 часа ще се провежда киноложката изложба, която има състезателен характер.

Журито, което ще оценява качествата и действията на кучетата, е от съдии-специалисти в киноложката област и те са по двама от Русия, Европа и България.

Очаква се във всичките дни на изложбата да се включат 800 кучета от различни породи

На 30 юни ще бъде връчена голямата награда на комплексния победител./БНР

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST