Необикновената ситуация, пред която е изправен светът, вълнува всеки един, поставя много въпросителни, безброй усещания, отговори или решения. В четвъртото издание на Областния конкурс за есе, организаторите от Община град Добрич, Младежки център – Добрич и Фондация „Лумос“, България, поставиха темата: „Промени ли ни изолацията към по-добро?!“. Целта е да бъдат провокирани  децата и младите хора да споделят преживяванията си по време на изолацията и да се замислят, как това се е отразило на техния живот и семейство, на живота на приятелите, съучениците, хората с увреждания!
В електронната пощенска кутия на Младежки център – Добрич пристигнаха общо 98 есета, чиито автори на възраст от 11 до 19 години, разказват, размишляват и дават различни отговори.
Седемдесет и пет от получените есетата са от областта – Община Добричка , Добрич, Балчик, Ген.Тошево и Шабла. Други двадесет и трима автори от различни точки на страната – Смолян, Благоевград, Карнобат, София, Русе, Якоруда и др., са изпратили своето мнение, провокирани от актуалната тема, въпреки, че по силата на регламента не могат да бъдат допуснати до журиране.
Всички есета са предоставени на вниманието на компетентното жури, което за поредна година ще определи най- добрите сред тях.
Журито е в състав: председател – Сашо Серафимов – председател на Дружеството на писателите в Добрич; и членове: Петранка Божкова – филолог, поет,член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти; Мария Методиева – филолог, председател на Фондация „Св. Николай Чудотворец“; Снежана Ванкова – социален педагог, ръководител деинституционализация Фондация „Лумос“ – гр. Добрич.

Младежки център – Добрич

loading...