ALIENO разбули интериора на своя първи дебютен модел носещ името ARCANUM.

ALIENO ARCANUM е изцяло електрическа хиперкола, която в топ версията си (RP5) е с
мощност 5221 hp (3840 kW), 8880 Nm въртящ момент, максимална скорост от над 488 km/h (303 mph) и отношение мощност/тегло достигащо 2.64 hp/kg.
Представяне на интериора: Интериорът на ALIENO ARCANUM се отличава с използваните в него издължени хексагони и няколко ALIENO мултифункционални сензорни мултитъч дисплеи, които позволяват цялостна персонализация от потребителя. Цветовата гама на панелите и материалът на седалките могат да бъдат изпълнени съгласно предпочитанията на клиента, а наличното адаптивно амбиентно LED осветление в интериора е лесно конфигурируемо, за да е в синхрон с останалите елементи. Централната конзола е висяща, без долна част по продължението ѝ, което придава усещане за отворено пространство в колата. Конзолата има интегрирани 2 поставки за чаши, които по желание на клиента могат да бъдат увеличени на 4 (2 за студени и 2 за топли напитки) – елементарна екстра, която много модерни хиперколи пропускат. В предната си опорна част, конзолата разполага и с компактни отделения за ежедневните вещи на шофьора и пасажера, като мобилен телефон, очила, ключове и други. За комфортът на шофьора и пасажера в кабината, се грижи ALIENO роботизирана интелигентна климатична система.
Интериорът е изграден от ALIENO pre-preg carbon-kevlar детайли, кожа и Alcantara.

Енчо Енчев, CDO (Chief Design Officer) на ALIENO и главен дизайнер на ARCANUM, споделя:
“Тази версия на интериорът на ALIENO ARCANUM е като продължение на екстериора на
колата. Формите се допълват взаимно и същия визуален език е използван и прехвърлен вътре, като сформира симбиоза между елементите. Цялостната тема е ултра модернизъм с някои Sci-Fi и футуристични акценти. Искаме нашите клиенти да се почувстват сякаш се намират в кабината на космически кораб, какъвто колата наподобява, предвид технологиите вградени в нея. Вдъхновението ни за интериора, идва именно от кабините на множество военни изтребители и научно фантастични филми като Аватар и Прометей.”

ALIENO ARCANUM е оборудван с ALIENO pre-preg carbon-kevlar, изцяло климатизирани,
изцяло електрически регулируеми и с памет роботизирани спортни и състезателни седалки с мемори пяна, кожа и Alcantara. Разполага и с ALIENO бързо освобождаващ се pre-preg carbon-kevlar състезателен тип волан с напълно електрически регулируеми и с памет роботизирана кормилна колона и роботизирана кутия с педали, а и ALIENO роботизирано серво управление с променливо отношение, скоростно чувствително и режимно избираемо. Седалките изглеждат доста спортни, но също така са удобни. Оборудвани са със състезателни 6-точкови колани. Воланът е мултифункционален с вграден сензорен мултитъч дисплей. Освен с общо 8 въздушни възглавници (4 за шофьора и 4 за пътника), ALIENO ARCANUM разполага и с множество иновативни ALIENO структурни, динамични и активни интелигентни системи за безопасност.
В интериорът е вградена жабка, която се спуска изпод сензорния мултитъч дисплей
разположен пред пасажера. Освен това разполага с отделение за бутилки с топли и студени напитки в конзолата разположена в задната част между седалките и дори с голямо отделение за багаж точно зад седалките. Това са само една малка част от удобствата, които обикновено липсват в интериора на хиперколите. При това, в ARCANUM те могат да бъдат аранжирани според желанието на клиента.

ALIENO ARCANUM има две ALIENO роботизирани pre-preg carbon-kevlar Butterfly крилати врати, които осигуряват лесен достъп до интериора на колата, който е проектиран така че в колата да могат да се поберат дори и пилоти с височина над 2 метра (6’7″). Много малко хиперколи в днешно време осигуряват това.
Освен с тази версия на интериора, наречена DIA (Default Interior of ARCANUM), ALIENO
ARCANUM е наличен и с няколко други, подробности за които ще бъдат разкрити
допълнително. Сред тях има както футуристични дизайни подобни на DIA, така и по-умерени и класически дизайни, които ще се предлагат и за останалите модели на ALIENO. С това се цели да се осигури оптимален избор за всеки клиент, тъй като когато става въпрос за вътрешното пространство на колата, където ALIENO клиентът ще прекара по-голямата част от времето си, той не е ограничен само до един интериор, който може да не хареса, а има възможност да избира от няколко различни, според собствените си предпочитания.

Ахмед Мерчев, основател, CEO & CTO на ALIENO и главен конструктор на ARCANUM, споделя: “Интериорът на ALIENO ARCANUM хиперколата ни, подобно на нейния екстериор, изразява ясно мисията на ALIENO да създава хиперколи с извънземни технологии от бъдещето в настоящето. За целта, макар и с известни забавяния поради все още недостатъчните външни инвестиции в ALIENO, последните 2 години напредваме осезаемо с изграждането и разширяването на производствената ни фабрика в Туховища, България, която на този начален етап, е разположена на площ от близо 15 000 кв. метра. Вече купихме и доставихме там не само всички основни производствени машини, но и необходимите строителни и транспортни машини за изграждането и разширяването ѝ. Производството на ALIENO хиперколите е базирано на SCHOLZ автоклави за композитни материали, KUKA 6-осни индустриални роботи и няколко други високотехнологични машини, които вече доставихме във фабриката ни. За окончателното им монтиране в производствен режим, в момента организираме изграждането за тях на огромни специализирани производствени халета с обща разгъната застроена площ от около 12 000 кв. метра, в които ще се извършва
началното производство на ALIENO хиперколите. Изграждаме ALIENO бранда от нулата, при това в България, поради което срещаме доста скептицизъм, но и много съмишленици, благодарение на които продължаваме смело и уверено напред. Вече приемаме предварителни поръчки за ARCANUM модела ни. Може да ни подкрепите и като станете инвеститор в компанията. Предстоят интересни времена в сегмента на хиперколите, предвид че ALIENO вдигна летвата много високо, а това може само да ни радва.”

loading...