AFP: Берлин все още не е получил официално потвърждение от Рим, че застреляният от полицията е Анис Амри

0
715

Берлин. Берлин все още не е получил официално потвърждение от Рим, че застреляният от полицията е Анис Амри, издирван за терористичното нападение в германската столица от последния понеделник, предава AFP, като се позовава на говорител на Федералното министерство на вътрешните работи на ФРГ.

„Има големи признаци, че това всъщност е лицето (издирвано за атаката). Ако това бъде доказано, министерството ще бъде облекчено, че това лице вече не представлява заплаха“, заяви пред репортери говорителят на федералното вътрешнополитическо ведомство Тобиас Плате.

Берлин. Правителството на Федерална република Германия изрази благодарност на италианските власти за доброто сътрудничество във връзка с разследването на терористичната атака в Берлин от последния понеделник, при която загинаха 12 души, предава телевизионният канал ZDF. От Берлин съобщиха, че новината за убийството на основния заподозрян за нападението – тунезиеца Анис Амри, е донесла на Германия облекчение.  В рамките на пресконференция министърът на вътрешните работи на Италия Марко Минити потвърди по-рано разпространената информация, съгласно която полицията в Милано е застреляла предполагаемия извършител на терористичната атака във федералната столица на Германия при рутинна проверка в Милано тази нощ.

Рим. В рамките на пресконференция министърът на вътрешните работи на Италия Марко Минити потвърди по-рано разпространената информация, съгласно която полицията в Милано е застреляла предполагаемия извършител на терористичната атака във федералната столица на Германия, при която загинаха 12 души, предава AFP. Издирваният в цяла Европа Анис Амри е бил спрян за рутинна проверка в около три часа тази сутрин. Тогава той е извадил пистолет, в резултат на което е бил неутрализиран от полицията.  Амри беше в неизвестност от понеделник, а германските власти подозираха, че той се укрива на територията на Берлин.

Берлин. Федералният министър на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер съобщи, че според следователите терористичната атака в Берлин „с голяма вероятност“ е извършена от основния заподозрян – тунизиеца Анис Амри, предава Reuters. „Днес можем да съобщим, че имаме нова информация, според която заподозреният с голяма вероятност е истинският извършител“, заяви министърът пред репортери, пояснявайки, че доказателства в подкрепа на това твърдение са открити в кабината на камиона, с който бе извършено нападението.

Рим. Тунизиецът Анис Амри, основен заподозрян за терористичното нападение във федералната германска столица от понеделник, е застрелян от полицията в италианския град Милано в петък, предава AFP, като се позовава на местна медия, цитирала източник от силите за сигурност. Очаква се вътрешният министър на средиземноморкската държава да даде пресконференция в 11.45 часа българско време.

http://www.focus-news.net