9 ДОБРОВОЛЦИ СА СЕ ЗАПИСАЛИ В ОБЩИНАТА

212

 

Към вчерашна дата 9 добричлии са се отзовали на призива на Община Добрич за намиране на доброволци. Лицата са на възраст от 30 до 50 години, а най-младият от гражданите, които са предложили помощта си при възникване на нужда и необходимост, е на 16 години. Други двама са предложили на Общината дарения от дезинфектиращи средства и, може би, болнична апаратура.

Преди дни Общината отправи към гражданите на Добрич апел за набиране на доброволци във връзка с въвеждането на извънредното положение в страната и града.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани, ще се осигурят необходимите предпазни средства.

Местният парламент ще гласува предложението на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич да бъде дарена сумата от 50 000 лева във връзка с извънредната ситуация в страната.

„Ще предложим на общинските съветници да гласуват сумата от 50 000 лева като дарение на болницата във връзка с извънредната епидемиологична обстановка. Ще бъде предложено на директора на болницата д-р Светозар Байчев да реши каква медицинска апаратура да бъде закупена със сумата, но въпреки това общинските съветници могат да направят свои предложения как да бъдат изразходени средствата.

Сумата от 50 000 лева ще бъде осигурена от резерва в бюджета на Община Добрич.

При необходимост, зала „Добротица“ може да бъде превърната в полева болница, съобщават от общината. Капацитетът й е 150 легла.

Общинското предприятие „Общински имоти“ ще почисти самата зала, ще бъде в режим на готовност и при евентуална нужда, разбира се, трябва да бъде съгласувано с Националния щаб и с армията, тъй като те извършват тези разгъвания на полеви болници.

От миналата седмица здравните медиатори с помощта на сътрудници на „Общинска полиция“ патрулират в ромските квартали на Добрич. Целта на патрулите е по-доброто информиране на живущите за извънредното положение, въведено в страната и града, както и за мерките за безопасност, които трябва да се предприемат от всички. Служителите срещат разбиране и благодарност за предоставените разяснения. НДТ

loading...