БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ 0 11.01.2019

0
2841

На 10 януари, около 03:50 часа е получено съобщение от оператор на частна охранителна фирма за нарушение в магазин за хранителни стоки, находящ се в района на ж.к. „Христо Ботев” в град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и заградителни мероприятия е задържан единият от извършителите на деянието 36-годишен мъж от град Варна, известен на МВР. От обекта е извършена кражба на сумата от 150 лева, 59 броя кутии цигари и мобилен телефон. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.

На 10 януари, около 20:40 часа по ул. „Отец Паисий” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация, управляван от 18-годишен мъж от с. Плачи дол, обл. Добрич. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 януари, около 18:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. На място е установено, че 22-годишен водач на лек автомобил „Шевролет” с добричка регистрация блъска неправилно пресичаща от дясната му страна пешеходка на 81-години от град Добрич. Вследствие на инцидента, пострадалата жена е настанена в МБАЛ Добрич с множество фрактури по тялото, с реална опасност за живота. Водача на автомобила е с отрицателна проба за употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 януари, около 19:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни накити с неустановен грамаж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 януари, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от стопански имот, находящ се по бул. „Трети март” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на метална врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на трамбоваща машина, моторен свредел, генератор за ток, моторен трион и бензинов трион. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 януари, около 08:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 50 литра дизелово гориво от складово помещение, находящо се по бул. „Трети март” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.