Около 800 души са част от мероприятията на международния форум „Българско наследство“, който се провежда за осми път в Балчик, тази година от 24 до 26 август. Участниците са от България, Молдова, Румъния, съобщи директорът Маруся Костова.

Проявата бе открита днес с изложба, посветена на 85 години от кончината на Йордан Йовков, която посетителите на туристически информационен център Мелницата в Балчик могат да разгледат днес. Информационните табла са тематично обособени и предлагат нетрадиционен разказ – започващ от кончината на писателя, скръбта и всеобщата признателност, творчеството му, което достига нашето време – през театъра, операта, преводи и паметници.

Паралелно с тази изложба са показани нови попълнения от колекцията добруджански престилки на Калина Михайлова от с. Шуменци, община Тутракан, която за втора година гостува на форума.

25 август е отреден за фолклорния конкурс, който ще премине в централното читалище от 10.00 ч. до 18.00 ч.  На същото място на 26 август е  18.00 ч. е галаконцертът.

Албена ИВАНОВА

https://bnr.bg