Атмосферното налягане ще продължи бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Днес преди обяд на отделни места в източните райони все още ще превалява дъжд и сняг, но валежите бързо ще спрат. След обяд облачността от югозапад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в София 1°-2°.

В планините преди обяд времето ще бъде облачно с валежи от сняг, които ще спират. След обяд облачността над масивите от Западна България ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд на отделни места все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабва. Максимални температура на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 44 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 9 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 53 мин. и залязва в 21 ч. и 28 мин. Фаза: четири дни след новолуние.

В четвъртък сутринта ще е студено, с минимални температури на отделни места в Западна България, където ще бъде почти тихо, до минус 7°, минус 9°. В затворените котловини и в западния участък от поречието на Дунав ще има условия за мъгли. През деня вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили, повече в източната половина от страната; там и температурите ще се повишат по-чувствително. От запад ще се появи разкъсана облачност, отначало висока и средна, впоследствие ще се вплътни и снижи.

През нощта срещу петък и в петък на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, по-съществени в Рило-Родопската област; възможно е и да прегърми. След обяд, отново от запад на изток облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще остане по-топло от обичайното за периода. През нощта срещу събота отново ще се заоблачи.

В събота ще преобладава облачно, в западната част на Дунавската равнина и мъгливо време. Там вятърът ще е източен, на места ще вали предимно дъжд, дневните температури ще са по-ниски. В източната половина от страната вероятността за валежи е по-малка; ще духа умерен югозападен вятър и температурите ще достигнат към 15°. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна, има повишена вероятност на места да са значителни. В Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне да нахлува сравнително студен въздух. В планинските райони в Западна България над 600 метра дъждът ще преминава в сняг. В неделя валежната зона ще се премества на изток, а на запад валежите временно ще спрат. До вечерта вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад и застудяването ще продължи. През първите дни от новата седмица отново ще има валежи, на места ще са значителни. Ще бъде студено и в по-голямата част от страната валежите ще са от сняг.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция „Прогнози на времето“ (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 15. В PINTEREST

 • Nina Es
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
loading...