Средствата са вложени в ново оборудване, което да подпомага работата на работниците и увеличи производителността, съобщи управителят на патронажа Нели Иванова. Службата осигурява ежедневно храна в делнични дни за повече от 230 потребители.

По-рано тази година Общината кандидатства пред фонд “Социална закрила” и бе одобрена с проект за модернизация на материалната база с цел подобряване качеството на социалните услуги, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

След лятното прекъсване от 1 октомври се възстановява работата на обществената трапезария и ще продължи до края на годината, съгласно договор, сключен през януари и обхващащ 80 потребители, информира още Нели Иванова.

Тя припомни още, че от 2 октомври Домашният патронаж ще изпълнява услугата по „Патронажна грижа +“ по програма „Развитие на човешките ресурси“. Тя обхваща възрастни и хора с увреждания, лица, поставени под карантина или в рискови групи от заразяване  с COVID-19. В продължение на 12 месеца основните дейности са предоставяне на почасови здравно-социални услуги – до два часа дневно, както и психологическа подкрепа и консултиране. Проектът е отворен за прием както на потребители, така и на изпълняващи длъжността домашен санитар.