Атмосферното налягане ще се понижи още и ще остане по-ниско от средното за месеца.

През нощта облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно ясно, най-късно над Източна България. Минималните температури ще са между 15° и 20°. Утре през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад облачността отново ще се увеличи и на много места от запад на изток ще има превалявания от дъжд. През нощта срещу четвъртък валежите в Източна България ще са значителни, временно интензивни и на места ще има гръмотевична дейност. Преди обяд в Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а в останалата част от страната вятърът ще е слаб от южната четвърт, в югоизточните райони – умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 20° – 22° в Западна България до 28° – 30° на изток.

В планините облачността ще е значителна и на много места от запад на изток ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-северозапад и през нощта срещу четвъртък ще се усили. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 11°. През нощта срещу четвъртък с понижението на температурите над 2900 метра дъждът ще преминава в сняг.

Преди обяд по Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд – предимно значителна и привечер ще завали дъжд. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е 22° – 23°.

На 07.10.2020 слънцето ще изгрее в 07:31 часа и ще залезе в 18:56 часа. Продължителност на деня 11:24 часа.

На 07.10.2020 луната ще изгрее в 22:03 часа и ще залезе в 12:41 часа. Осветеност на диска в 0h UT 78 %. Фаза на луната: последна четвърт.

В четвъртък ще преобладава облачно време и на много места ще бъде с валежи от дъжд, по-съществени в нощните часове в Северна България, а през деня – в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, временно ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°. С понижението на температурите във високата част на планините, над 2000 м, ще превали сняг.

В петък от запад облачността ще се разкъса, на изток ще остане облачно и все още с валежи; има повишена вероятност за значителни количества в Североизточна България. Ще остане ветровито и хладно, с тенденция към вечерта северозападният вятър да започне да отслабва.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат до около обяд. Сутрин ще бъде сравнително хладно, през деня бавно ще се затопля и дневните температури ще достигнат до 20°-25°. В понеделник и вторник вятърът ще се ориентира от изток, през втория ден ще се усили. В Източна България преди обяд ще бъде с ниска облачност, от която е възможно да преръмява. От запад ще се появи висока облачност. Минималните температури ще се повишат, дневните ще са без особена промяна.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция “Прогнози на времето”

DEEP HOUSE/DAY DEEP/RELAX/VOCAL/BEST/VIDEOS/SUMMER/4K/HITS/TOP/2020/BY APELISLIN

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

Счастье близко близко……KORG S/ Modern Beat Авторская музыка
loading...