Раците принадлежат към четвъртия знак на зодиакалната система, доминират от 22 юни до 22 юли, принадлежи на водния елемент, планетата покровител е Луната.

Символът на знака Рак се характеризира със сливането на мъжки и женски зародишни клетки, подобни на външен вид на източния знак Ин-Ян. Той е символ на майчинството, както и на растежа и развитието, присъщи на всички на този свят.

От зодиакалните характеристики на представителите на зодия Рак могат да се разграничат 5 фактора, които са им присъщи. По-долу е описано всеки от тях по-подробно.

1 факт – емоционалност. Раците са много емоционални по природа, докато сами задават тон на емоциите си. Много зависи от тяхното отношение и мироглед, той сам решава какви емоции ще има днес, капризни и докачливи, или положителни. Раците, поради биологичната си структура, имат много здрава външна обвивка и доста крехко и меко месо отвътре. Възможно е също така да се характеризират техните емоции външно силни, не очевидни веднага, но отвътре те са много чувствителни и нежни.

2 факт – безконфликтност. Раците принадлежат към групата на неконфликтните зодии, те никога няма да атакуват или да се бият до последно в случай на непредвидени ситуации. По-скоро той ще скрие главата си в черупка и ще изчака бурята. За добро или лошо, тук можете да кажете 70+ / 30-, ако е необходимо, те лесно могат да избегнат конфликтни ситуации, но ще бъдат много притеснени, че не са се включили в битката. Това обаче все пак им помага да поддържат онази холистична стабилност, с която са свикнали да живеят в черупката си.

3 факт – семеен знак. Няма по-силен семеен мъж от рака – те са много привързани към дома си. Основното мото на рака е “Моят дом е моята крепост!”. Те са отлични организатори на семейното огнище, могат да създадат комфорт при всякакви обстоятелства. Въпреки факта, че знакът е външно мек и безконфликтен, но ще бъде много агресивен да отстоявате къщата си до самия край. Освен това той ще се опита да повлияе на ситуацията не с юмруци, а психологически.

4 факт – това са родени психолози. Ако искате някой да говори и да реши вашия психически проблем, тогава се обърнете към рака. Освен това той ще слуша, без да прекъсва всичките ви рани и проблеми, бавно ще ги смила и ще направи много практични заключения. Той вижда ситуацията отвътре и от раци се правят най-искрените хора. Ако искате да говорите от сърце, тогава потърсете раци в обкръжението си.

5 факт – майчински инстинкт. Това качество е присъщо на всички видове рак, както вече споменахме по-горе, те са много домашни и семейни признаци. Те усещат много всички стремежи и радости на близките. Те се отличават с повишено чувство за дълг към родителите и децата, както и към своята сродна душа. Следователно най-силните бракове просто се създават с рак.

Има редица митове за рака, характеризиращи ги като личност, които включват:

1. Впечатлителност – въпреки че външно изглежда, че са много впечатлителни по някои въпроси, но раците са доста замислени и преди да изразят каквито и да е чувства, те първо смилат в себе си, а след това, след като обмислят, логически разбират какво се случва;

2. Нестабилност, непостоянство – този мит е по-скоро свързан с факта, че понякога могат да избират и подреждат партньор много дълго време – преди да започнат сериозна връзка. Защото за цял живот те наистина търсят постоянен човек, за да не разрушат вече съществуващата черупка на семейния дом;

3. Гордост – гордостта изобщо не е присъща на този знак, а по-скоро обмисленост и избирателност, които понякога могат да изглеждат като гордост. Той знае собствената си стойност, няма да общува с човека, който някога е успял да го измами и предаде. По-скоро може да се характеризира като твърдост при вземане на решение;

4. Лицемерие – въпреки че знакът понякога е нарисуван под формата на схема Ин-Ян, те в никакъв случай не са двойствени и очевидно не са лицемерни, винаги знаят точно от какво имат нужда и благодарение на липсата на конфликти са в състояние да решавате текущите проблеми правилно, без измама;

5. Скука – понякога изглежда, че ракът просто се ражда за това. Всъщност те никога не бързат със заключенията и винаги се стремят да стигнат до дъното на въпроса. В резултат на това всеки сантиметър от възникналия проблем или ситуация се подрежда щателно.