400 гимнастички в IX турнир по художествена гимнастика “Морски звезди”

0
96

Рекорден брой състезателки – 400 от 19 спортни клуба се включиха в 9-ото издание на Държавния детския турнир по художествена гимнастика „Морски звезди“ в НСБ „Спорт палас“. Надпреварата се провежда в памет на основателката на спортен клуб „Грация“ – Меглена Михайлова, като по традиция се връчва специален приз на нейно име.

Специални гости на събитието бяха трикратната световна шампионка Мария Гигова, почетните граждани на Варна – Мария Чиприянова и Минка Ванкова, директора на СУ “Георги Бенковски“ Варна – Евелина Янчева и много спортни деятели.

Грациите, разпределени в различни възрастови групи и категории показаха своите умения в индивидуалната и ансамблова надпревара, както и във вече утвърдената от родната федерация Гимнастрада.

Главен съдия на състезанието е Мария Калангерова – категория – Бреве, член на Техническата комисия към БФХГ, главен треньор в СК „Черноморец“ и личен наставник на олимпийската шампионка от Токио 2021г – Стефани Кирякова. Заместник главен съдия е президента на клуба домакин -Кристиана Генчева, а секретар – Соня Лазарова.

Организатор на турнира е КХГ „Грация“, със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Община Варна и БФ художествена гимнастика.

Източник