Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Днес на много места в равнините, котловините и около реките ще има мъгли или ниска облачност, които ще се задържат почти през целия ден. Там дневните температури ще останат ниски, предимно между 2° и 7°, докато в планинските райони ще бъде слънчево и с високи температури – до 10°-12°, в София – около 7°.

Над планините ще бъде слънчево със слаб източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла. След обяд ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 15.01.2020 слънцето ще изгрее в 7:55 часа и ще залезе в 17:16 часа. Продължителност на деня 9:21 часа.

На 15.01.2020 луната ще изгрее в 22:55 часа и ще залезе в 11:06 часа. Осветеност на диска в 0h UT два дни преди последна четвърт %. Фаза на луната: последна четвърт.

До края на седмицата в страната ще остане без валежи. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък още малко ще се затопли и дневните температури в припланинските райони в Западна България ще са високи. В равнинната част от страната в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които всеки следващ ден ще се задържат все по-дълго и дневните температури в тези места ще остават по-ниски, предимно между 1° и 6°. Преобладаващите сутрешни температури ще са между минус 4° и 1°. В източните райони ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър, с който в петък-събота ще проникне малко по-студен въздух. На места по Черноморието е възможно да преръмява.

В края на тази и в началото на следващата седмица видимостта в равнинната част от страната ще се подобри, но ще преобладава облачно време. Температурите слабо ще се понижат. Повишена вероятност за слаби валежи от сняг в западната половина от страната има към вторник.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция “Прогнози на времето” (link is external)

loading...