За последните 10 дни в Чикаго трима полицейски служители отнеха сами живота си и един от тях е българката Елена Билярска, стана ясно в понеделник. Тя е била открита във вторник сутринта и обстоятелствата говорят за самоубийство, съобщиха властите.

Билярска е работела от 5 години в чикагската полиция и е била назначена като тактически офицер в Първи район, в центъра на града. Не са известни подробности за причината за фаталното решение, но според публикации в социалните медии на хора, свързани със средите на полицията, е възможно голямото професионално натоварване да е изиграло роля за това.

Елена Билярска почина само на 35 години. Поклонението пред тленните й останки е във вторник. На 29 декември дамският футболен отбор на чикагската полиция организира събитие в памет на “нашата любима сестра в синьо”.

Седем полицаи са се самоубили в Чикаго от началото на годината, трима от тях – през последните 10 дни. Освен българката край на живота си сложиха 58-годишна жена и 51-годишен мъж.

“Неотдавнашните трагедии, с които се сблъскахме, са изключително опустошителни за семействата и близките на онези, които сме загубили поради самоубийство, както и за всеки член на отдела. Моля хората на Чикаго да продължат да се молят за всички засегнати. Също така ви моля да отделите малко време, за да помислите за всичко, което нашите служители дават от себе си, за да свършат тази работа, която много други не биха вършили. Трябва да направим повече, за да запазим смелите мъже и жени, които ни защитават” – заяви след третото скорошно самоубийство началникът на чикагската полиция Дейвид Браун.

Кметът Лори Лайтфут също публикува изявление, в което изрази съжаление за самоубийствата на тримата полицаи от Чикаго и съпричастност с мъката на членовете на техните семейства. newsbg.eu

  1. Мъж взе такси от София до Ботевград, но насред магистралата “Хемус” го накара да спре и се случи най-лошото!
  2. Трагедия с разведена полицайка
  3. Фитнес инструкторка се парализира и онемя заради противозачатъчни
  4. Мистериозно самоубийство след акция “черно тото”
  5. ПОЛИЦАЙ ОТ ШАБЛА СЕ САМОУБИ СЪС СЛУЖЕБНИЯ СИ “МАКАРОВ”