„Продължаваме да работим за Тервел. През изминалия мандат направихме много неща за града и доказахме, че знаем и можем да управляваме“, заяви кандидатът за втори мандат за кмет на Тервел от ГЕРБ СДС Симеон Симеонов.

През изминалите 4 години в общината са асфалтирани 30 улици, две от тях са с подменен водопровод, ремонтирани са две опасни свлачища.
„Построихме ритуален дом в с. Зърнево. Закупихме много нова техника – имаме още един нов трактор със снегоринно гребло, булдозер за снегопочистване и за почистване на незаконни сметища за 420 000 лева,
автомобили за социалния патронаж и медицинския център. Ремонтирахме и асфалтирахме няколко паркинга около блоковете в Тервел. Съдействахме за основен ремонт на пътя Тервел – с. Честименско, който е републикански,
обособихме паркинг и алея в градския парк“, посочи Симеонов. Сред постиженията на изминалия мандат и е това, че за първи път е започнало сметосъбиране и сметоизвозване в населените места.
Първият приоритет, по който Симеонов и екипът му ще продължат работата си за града, е здравеопазването. Предвижда се модернизиране на лаборатории и кабинети в Медицинския център. Планира се осигуряване на мобилни здравни услуги на населението – закупуване на рентген, който ще бъде монтиран на превозно средство, за да може да се осигури здравна услуга по селата.
„Започнахме още от предния мандат оборудване на помещение за аптека, като предстои тя да заработи“, допълни Симеонов.
В сферата на образованието приоритет е оборудването на кабинети и саниране на сгради на училища и детски градини. В сферата на социалните услуги ще продължи реализирането на проекти за квалификация и субсидирана заетост за безработни от всички населени места. Предстои разширение и модернизиране на дома за стари хора в с. Полк. Савово, като ще се закупи ново обзавеждане и оборудване. Ще продължи работата по проекта „Топъл обяд“, като ще се въведат патронажни услуги за бебета и деца до 3 години.
„Предстои изграждане на тенис корт в градския стадион и, разбира се, ще продължим с осигуряването на средства за всички клубове в общината“, каза още кандидатът за кмет.
Важна част от програмата му е чистотата. Планира се закупуване на нов автомобил за сметосъбиране и увеличаване на броя на контейнерите за смет в Тервел и селата.
Ще продължат основните ремонти на улици в населените места, ще се направи реконструкция на две общински пътни отсечки – това са с. Безмер – с. Мали извор и с. Честименско – с. Безмер. Екипът ще работи да осигури средства за проектиране на пътя с. Жегларци – с. Бенковски. Ще продължи и работата по водопроводната инфраструктура.
„Мога да кажа, че нашата листа от кандидати за съветници е
най-сериозната, най-знаещата и можещата. Очакваме жителите на общината да ни се доверят, защото видяха, че наистина моят екип, който работи през последните 4 години, е добре образован и с опит в работата“, заяви Симеонов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ГЕРБ-СДС – ДОБРИЧ