7995 са потвърдените случаи на коронавирус в област Добрич от началото на пандемията

За периода от 5 до 11 юли т.г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 6 случая на COVID-19, двама са хоспитализирани, 1 пациент е преминал през Отделението по анестезия и интензивно лечение, съобща директорът на Регионална здравна инспекция и сректар на Областен координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

За посочения период изследваните с RT – PCR тестове и бързи антигенни тестове за коронавирус лица от областта в лаборатории в страната са 616. Поставените под карантина лица са 173. Поставените дози ваксина срещу COVID-19 в област Добрич за изминалата седмица са 1673.

Медицинските специалисти са категорични, че има слаб интерес към поставянето на ваксини срещу коронавирус и препоръчват хората да направят своя избор и се ваксинират преди да е настъпил есенно-зимния сезон, когато е възможно отново да има увеличение на заболелите.

По данни на Единния информационен портал от възникване на епидемията до момента на територията на област Добрич потвърдените случаи на COVID-19 са 7995. Завършилите пълен имунизационен цикъл са 18 050.

Апелът на областния управител Васил Карапанчев, който е и председател на ОКЩ, е за по-голяма отговорност на всеки гражданин към личното му здраве и здравето на заобикалящите го и семейството. Нека имаме вяра в науката и се доверим на лекарите, за да се налагат строги рестриктивни мерки и живеем нормално, казва В. Карапанчев.

loading...