По програма „Традиции“ Художествена галерия – Добрич, кани учениците от добричките училища да се включат във „Великденска работилница за въображение“, в която да изработят красиви, цветни картички и сувенири за светлия християнски празник.

С изработеното, тези които имат желание, могат да се включат в Благотворителния базар, организиран за Десислав Димов. Базарът ще се състои в двора на Храм „Свети Георги” на Разпети петък – 26 април, от 8.00 часа.

Десислав Димов е на 37 години и целият му трудов стаж  /макар и кратък/ е в системата на образованието в град Добрич. Той е претърпял автомобилна катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу. Следват 17 години, изпълнени с прегледи, операции и непрестанна борба за оцеляване. Предстои му нова операция, за която са нужни около 60 000 лв., които са непосилни за Десислав и семейството му.

Призоваваме Ви за съпричастност!

Заниманията са с продължителност един час и се провеждат след предварително записване. Материалите се осигуряват от галерията. Вход 1 лев.

Екип на Художествена галерия – Добрич