Широко разпространено суеверие е, че когато черна котка пресече пътя ти, те чакат лош късмет и неприятности. Според друго, ако се завъртиш три пъти след като е минала котката, лошото нямало да се случи, а според трето – черните котки носели късмет. Ако успеем да се отърсим от множеството истории за черните котки и лошия им късмет, може да преоткрием една друга истина – те са животни като всички останали и са също толкова възхитителни.

Неприятностите влизат в живота с или без черни котки да преминават по пътя. Посочването им като причина за лошия късмет не облекчава негативните последици. Черните котки имат много достойнства, които ги правят по-специални от останалите.

Черните котки са били третирани като свещени животи в Древен Египет. Смятало се е, че отглеждането на черна котка носи късмет и щастие.

Черни котки са емблеми на много известни филми и телевизионни предавания – “Семейство Симпсън”, “Стар Трек”, “Сабрина младата вещица” и др.

Черните котки имат изумително красива блестяща козина, която им придава повече изтънченост, елегантност и кралски вид.

Черните котки са фотогенични. Те винаги се открояват на снимките. Камерата ги обича и ги улавя в цялата им прелест. Може да видите разликата като сравните снимка на черна и на обикновена котка.

Според Книгата за рекордите на Гинес, най-богатата котка в света се казва Томасо. Той става милионер, след като неговият собственик умира и се оказва, че му е завещал 13 милиона долара.

Във Великобритания и Япония се смята, че черните котки носят късмет.

Черните котки приличат на малки пантери. Идеален пример за това са представителите на породата Бомбайска котка, които са чисто черни с много лъскав къс косъм и искрящи очи със златисти отблясъци.

Черният цвят отива на всичко. Вземете черна котка в скута си и веднага ще видите доказателството. Без значение с какви цветове е декориран вашият дом, една черна котка би била идеално допълнение, подсилващо уютната атмосфера.

Черни котки са талисмани на много спортни отбори.

На черните котки им подхождат най-различни, екзотични или нестандартни имена – Оникс, Пантера, Сянка, Феникс, Рейвън.

Черните котки не са много по-различни от останалите котки. И те могат да бъдат добри другари и да допринасят за душевното спокойствие.

Черните котки са много интелигентни по рождение. Това се обяснява с факта, че са наследници на дълга котешка кралска линия. Заради черния си цвят, над тях винаги е имало натиск от обществото, което е засилило инстинктите им за оцеляване.

Черните котки са способни на много повече любов от останалите. Винаги им се е налагало да полагат по-големи  усилия, за да се доказват, затова са много социални и предани.

Редица известни личности са имали или все още се грижат за черни котки. Сред тях са: Ърнест Хемигуей, Марлене Дитрих, Одри Хепбърн, Салвадор Дали, Мадона, Елизабет Тейлър, Джон Траволта, Робърт Редфорд, Пабло Пикасо, Дита фон Тийз, Харуки Мураками, Джон Ленън, Майкъл Джексън, Морган Фрийман.

Черните котки имат свой Световен ден и той е 17 ноември.


Източник: anima.bg

https://radioenergy.bg/