137 творци са участвали в конкурса „Коледни фантазии“, утре е награждаването

0
665

137 творци са участвали в традиционния общински конкурс на тема „Коледни фантазии“ – съобщават от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество-Разград, който за десета поредна година със съдействието на община Разград е организатор на творческата надпревара. За пръв път в регламента тази година са  допуснати до участие и деца от предучилищна възраст.

Получени са 158 творби, изработени от 137 индивидуални участници – представители на 16 образователни институции, като извън регламента са участвали три колектива. Стремежът на организаторите е децата и учениците да бъдат мотивирани от своите учители да развиват творческите си заложби, а родителите да ги насърчават и подкрепят в техните изяви за участие. Заслужени благодарности организаторите отправят към детските учители от ДГ„Лудогорче“, ДГ„Зорница“, ДГ„Васил Левски“, ДГ„Райна Княгиня“ и ДГ„Детелина“. Много силно е присъствието на ученици от ОУ“Отец Паисий“, ОУ“Никола Икономов“, ОУ“Васил Левски“, ОУ“Ив.С.Тургенев“ и ОУ“Елин Пелин“-с.Стражец – съобщават още от ЦУТНТ. В конкурса са имали възможност за участие и по-големите ученици, като от това са се възползвали млади творци от ПГО“Ст.Н.Спасо-Еленина“, ППМГ“Акад.Н.Обрешков“, ПГТС“Хр.Смирненски“ и ПГО“Р.Шуман“. Центровете за подкрепа на личностното развитие също са изявили свои представители – школата по изобразително изкуство при ЦРД и клубът по приложно-технически дейности при ЦУТНТ.

Изложбата с участвалите творби ще бъде открита утре, 22 декември, от 15 часа в ЦУТНТ, след което ще бъдат връчени грамоти за всички участници. Комисия в състав: Румяна Иванова – художник, Христо Ангелов – художник и Цветанка Цекова – учител, ще съобщи имената на класираните деца и ученици.