На 16 юни, около 12:00 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 58-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,77 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 юни, около 12:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай“, управляван от 34-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на метаафметамин. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,71 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 16 юни, около 12:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 58-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за друг автомобил. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 юни, около 15:20 часа, в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 63-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,82 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 юни, около 01:30 часа, е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил в ограда на зърнобаза в с. Дончево, обл. Добрич. При пристигане на място е установен лек автомобил „БМВ“, като водачът на МПС е напуснал мястото на произшествието. След проведени ОИМ и ПСД е установен водачът на автомобила 22-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,50 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 юни, около 10:50 часа в с. Коларци, обл. Добрич, е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 36-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водачът на МПС е неправоспособен с влязло в сила наказателно постановление. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 юни, около 14:25 часа, по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 29 – годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители на полицейското управление във В. Търново задържаха мъж, непосредствено след счупване на стъкла на леки автомобили. В неделя около 05,30 ч. граждани, подали сигнал за мъж, който хвърля камък по лек автомобил, в района на ул. «Л. Каравелов» в областиня град. От проведените незабавни действия по разследването в близост е забелязан 20-годишен от Добрич. Установени са два автомобила със счупени стъкла. Младият мъж е задържан с полицейска мярка до 24 часа по ЗМЗВР. По случая е започнато досъдебно производство.