На 8 май, около 16:15 часа, е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 560 лева, поставени в плик от фармацевтичен обект, находящ се в град Добрич.

На 8 май, около 19:10 часа, е получено съобщение за взлом на витрина  на обществена сграда, находяща се на територията на с. Крушари. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 50-годишен мъж от селото.

На 8 май, около 22:05 часа, в с. Преселенци е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация, управляван от 29-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация.

На 8 май, около 11:15 часа, е извършена проверка на избено помещение, намиращо се по ул. „Отец Паисий” в град Добрич, използвано от 31-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката са установени бяло прахообразно вещество с тегло 0,51 грама, реагиращо на метаамфетамин, суха тревна маса с тегло 4,41 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 1,2 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан е за 24 часа. НДТ