11 МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ЩАНГИСТИ И ЩАНГИСТКИ ЗАМИНАВАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

0
684

11 български представители ще участват на Европейско първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 20 и до 23 години в израелския курорт Ейлат от 4 до 10 декември. Старши треньорът Иван Иванов е умерен оптимист за шансовете на българските състезатели. “Искам да благодаря на колегите за работата по центровете и по специално в Търговище, Русе, Варна, Кнежа, Сливен, Добрич, Пловдив, Бургас, Сопот, Хасково… Нека не тръгваме с голяма кошница и предварително да натоварваме състезателите с големи очаквания.

Няколко от тях имат реални шансове за медали ако реализират своя потенциал. Надявам се да здрави, да имат ден и да дадат своя максимум по време на шампионата,” заяви за www.wfbulgaria.com Иван Иванов, който е олимпийски шампион при най-леките от Барселона 1992.
В състава са включени призьорите от Континенталния шампионат до 17 години отпреди два месеца в Полша. Това са златният медалист Стилян Грозданов, вицешампионката Надежда-Мей Нгуен и бронзовият медалист Диан Пампорджиев. Грозданов е и вицешампион от миналогодишното Европейско първенство в същата група на 20-годишните в Клайпеда (Литва), на което Атанаска Илиева и Даниела Пандова спечелиха бронз.
Състав на българите за ЕВРО2016 в Израел, определен след последното контролно през уикенда:
До 20 г.:
48 кг Надежда-Мей Нгуен
53 кг Атанаска Илиева
+75 кг Джесика Иванова
———————
62 кг Стилян Гроздев и Диан Пампорджиев
69 кг Петър Ангелов
До 23 г.
48 кг Даниела Пандова
———————-
56 кг Иван Миланов
69 кг Златко Минчев
94 кг Георги Шиков
105 кг Васил Господинов
НДТ